Jak můžete v e-learningu využít otázku single choice?

No přeci v testu, že jo.

Nebo je toho víc? Mám zase 5 inspirací:

O mně a o Santia X Learning se ví, že nejsme fanoušci testů na konci e-learningu. Daleko radši si s účastníky v kurzech povídáme. Takže co třeba použít single choice takhle?

Úvodní otázka. Třeba „Jak se dneska cítíte?“ nebo „Jaká si myslíte, že je cena života?“ Zaujmete tím studenty hned na začátku a vtáhnete je do děje.

Rozcestník. Single choice můžete také použít ve formě dlaždic. Po úvodní kapitole nabídněte studentům možnost volby, kam se chtějí vydat. Není-li váš kurz striktně lineární, účastníci ocení možnost volby.

Volba avatara. Co třeba nechat účastníky vybrat, kdo je bude kurzem provázet? Předložte jim obrázky a následně na každém slidu přizpůsobte avatara tomu, koho si vybere účastník.

TIP: Ve Storylinu to uděláte pomocí číselné proměnné, kterou si student svým výběrem nastaví. A na slidy vložíte už jenom trigger, který podle proměnné zobrazí správného avatara.

Průchod situací. Moje milované kinoautomaty. Vložte situaci, nechte účastníka reagovat a odvíjejte situaci směrem, který si zvolí sám účastník.

⁉️ A teda ten test, no. Ale i tady mám pro vás TIP: Vyhněte se možnostem typu:

A/ Úplně blbá odpověď.

B/ Vtipná odpověď.

C/ Správná, a ještě mnohdy nejdelší, aby to bylo jo viditelné, odpověď.

Takové testy nic neotestují. Použijte odpovědi, které jsou si podobné. Použijte jako špatnou odpověď právě tu možnost, kterou nejčastěji chybně volí zaměstnanci v praxi. Protože právě před tím je chcete ochránit, ne?

Držím vám palce a ať se vám se single choice otázkami daří!

Další příspěvky

Novinky do vaší schránky

Co kdybyste měli vždy přehled o tom nejnovějším a nejlepším ze světa e-learningu? 
Nechte nám svůj e-mail a my se o to postaráme.