Reportáž: Ukázka interaktivních e-learningů ve školství

E-learningy do škol patří. Pomohou žákům vysvětlit teorii, kterou nestihne učitel při hodině. Hravou formou pomohou ověřit, zda žák tématu rozumí a umí ho použít v praxi. A může je neomezeně využít obrovské množství studentů.

Zkouška kurzu Se lvem do světa peněz

Dejte tam ještě to „Zariskujete?“

Ve středu 8. 2. jsme proto uspořádali ukázku kurzů pro studenty 2. G ze Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia. Ukázali jsme jim kurzy Písemná komunikace, Telefonická komunikace, Zpětná vazba, Živí a zdraví a Online prodej. Tyto kurzy byly specificky vybrány pro studenty, aby jim pomohly rozvíjet jejich komunikační a prodejní dovednosti, které budou potřebovat v budoucí práci.

Jedním z nejvíce interaktivních kurzů byl Živí a zdraví, který se zaměřuje na bezpečnost práce. Studenti zkoušeli, zda obstojí v simulovaných situacích z prostředí výrobní firmy. Odpovídali správně, ale chtěli vidět, jak by to vypadalo, kdyby odpověděli špatně. Se zatajeným dechem pak sledovali, jak jim průvodce sděluje, že svým neopatrným chováním poslali řidiče kamionu do nemocnice. Brzy se velmi osmělili a sami se ozývali: „Dejte tam ještě to Zariskujete?“ Když jsem pak slíbil, že ještě uvidí ukázku AI avatarky, ozvalo se: „YES!“

Byli jsme také potěšeni, když jsme viděli, jak studentům září oči nadšením, když jsme jim ukazovali video s AI avatarkou. Byli zvědaví a zároveň nadšení z toho, jak může technologie pomoci při výuce.

Studenti zkoušejí naše kurzy

Zkus ho ještě víc naštvat!

Naši studenti nejen zhlédli naše prezentace, ale i si sami vyzkoušeli kurzy ve skupinkách. A tady už nastalo to, co se dá pojmenovat jako Škola hrou. Co jsme zaznamenali?

Vezmeme tu blondýnu!
Zkus ho ještě víc naštvat!
A co se stane, když klikneme sem?
Tyjo, hustý!
No jasně, já to čekala!

Byla vidět živá atmosféra a slyšet, jak se studenti baví, když se snaží vyzkoušet, kam až je kurz pustí. Studenti ocenili, že kurzy jim umožňují pracovat s chybou a že mají několik možností k opakování. Někteří dokonce prohlásili, že by kurzy využili jako přípravu na komunikaci, například na rande.

My už musíme jít 🙁

Ukázka se jim tak líbila, že se jen neradi loučili. Bohužel, museli odejít, protože je čekala písemka z matematiky.

Byla pro nás čest představit kurzy právě na této škole. E-learningové kurzy jsou zde skvělou příležitostí, jak studenty připravit na výzvy, které jim život přinese. Jsme nadšeni, že jsme mohli být součástí tohoto skvělého dne, a těšíme se na další příležitosti, jak pomoci studentům v jejich vzdělávání.

Další příspěvky

Novinky do vaší schránky

Co kdybyste měli vždy přehled o tom nejnovějším a nejlepším ze světa e-learningu? 
Nechte nám svůj e-mail a my se o to postaráme.